MissionQ voor teams:

 

Als je als team ruimte wilt bieden aan verschillen, is het belangrijk oog te hebben voor zaken als onderling vertrouwen en het gevoel van veiligheid.

Verschillen kunnen soms wat knellen en schuren, maar zolang dat knellen en schuren geaccepteerd wordt als inherent aan groei en ontwikkeling, stelt je dat als team in staat de vruchten te plukken jullie diversiteit.

Immers.. zonder wrijving geen glans toch?

Die ruimte voor die verschillen is wel iets wat afgestemd en bevraagd dient te worden. Want waar hebben we het precies over, wat is ons doel hierbij én wat zijn de bijbehorende voorwaarden?

Is echter de harmonie in jouw team eerder oppervlakkig te noemen en voelen de aanwezige verschillen zo ongeveer als een tikkende tijdbom? Dan is die ruimte en veiligheid er simpelweg (nog) niet.

Punt.

Dit gaat over vragen die niet worden gesteld of gewoon ronduit worden vermeden. Klinkt simpel, maar veel teams vliegen in de kramp hierdoor.

De kunst van het vragen stellen is daarom dé tool om dit verhaal vlot te trekken.

 

 

WAT HEB IK AAN DAT VRAGEN STELLEN?

Nou; we lijken wel eens te zijn gestopt met vragen stellen aan elkaar.

Omdat we niet weten hoe, of bijvoorbeeld omdat we het antwoord zelf al hebben ingevuld.

Ik ben daarom erg terughoudend (zelfs soms een beetje anti) als het gaat om methodes waarmee je de communicatie van de ander of jezelf kunt duiden door het te kaderen. Denk hierbij aan de DISC kleuren of andere stickers en labels die een persoonlijkheid beschrijven. Het werkt bij random gebruik, mijn inziens, aannames en self fulfulling prophecy juist in de hand.

En de vragen die uiteindelijk nog wél worden gesteld aan elkaar, zijn kwalitatief gewoon, ja….. een beetje ruk eigenlijk.

Juist door in te zoomen op de vragensteller-skills van de teamleden en hierbij simpel doch effectief gereedschap mee te geven, bevorder je de lenigheid van het algehele denken én de effectiviteit van de vaardigheden die zo broodnodig zijn om de manier van communiceren binnen je team naar een ander level te brengen.

En daarbij; iedere verandering start immers met een vraag.

 

WAT GAAN WE DOEN

Op een toffe locatie midden in de Drentse natuur gaan we bekijken hoe vragen tot stand komen en waar de timing en woordkeuze hun oorsprong vinden. Ook leer je véél meer informatie te halen uit de antwoorden op jouw, straks prachtige, vragen.

Door meer inzicht te krijgen in hoe het allemaal in jouw eigen hoofd werkt, kan je je denken trainen en dus daarmee ook leniger maken. En dat leniger zijn helpt om vanuit meerdere perspectieven te kunnen kijken (maar dan écht). De rode draad op deze dag zijn, mede om die reden, de (levens)vragen van de deelnemers zélf. Dit maakt het persoonlijk, herkenbaar en toepasbaar. En ja; dat is dicht op de huid. Of misschien zelfs er een beetje onder.

 

De MissionMe methode bevat invloeden uit de praktische filosofie, antropologie en narratieve therapie en kenmerkt zich door regelmatige gekkigheid, frequent anders denken en ongegeneerde authenticiteit. Als dit bij je past, werk het als een tierelier om compleet nieuw denken te integreren in je leven én hiermee blijvende resultaten te boeken. Kleur je echter juist liever binnen de voor jou bekende lijntjes én ben je niet bereid om eventjes los te laten wat je allemaal denkt te weten, dan is dit niks voor jou. Ik opereer namelijk buiten jouw comfortzone. En dan zou je dus alleen maar breinpijn van me krijgen.

 

RESULTAAT

Goed vragen kunnen stellen is een superpower. Als jij niet meer enkel vanuit je ratio- je hoofd communiceert, dan communiceer je wezenlijk anders.

Dit gaat over echtheid.

Want dát is waar andere mensen mee willen en kunnen connecten.

En andersom; dan kan jij zelf ook helder uitdragen waarmee dan exact te connecten valt!

Mensen voelen authenticiteit haarfijn aan. Precies dat gevoel triggert het vertrouwen om je open te stellen én je bereidheid om te ontvangen.

En laat dít nu óók precies de juiste mindset zijn om samen met je team te kunnen afstemmen hoe de (speel)ruimte qua communicatie voor wat betreft jullie verschillen eruit zou moeten zien.

MissionQ teams zorgt voor voldoende tips en inzichten om hier individueel én als groep succesvol een vervolg aan te kunnen geven.

 

VOOR WELKE TEAMS IS DIT GESCHIKT?

Ik houd niet van kaderen, maar wel van duidelijkheid én de kracht van een goede match. Dus;

Deze training zou goed passen bij teams waarbij er sprake is van (neuro)diversiteit. En dan met name door hoogbegaafdheid.

Maar daarnaast ook bij teams die goed ontwikkeld zijn op het gebied van communicatie, plus die daarbij én de potentie én de motivatie hebben om een verdiepingsslag te maken.

Maar los hiervan; als het verhaal resoneert en jij denkt met een heel ander soort team de match te voelen, dan gewoon lekker contact opnemen om te overleggen!

 

WAT NEEM JE MEE NAAR MISSIONQ?

Een open mind en een flinke dosis nieuwsgierigheid

En een concrete vraag over (de wensen m.b.t.) jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit mag zakelijk of privé zijn

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Te boeken als groepsarrangement voor 7 tot 10 personen (in overleg andere aantallen mogelijk)

 

Tijden:     10:00 – 17:00

Locatie:    Taribush Jachthut, Wijster

Prijs :        €367, – excl BTW per persoon

 

Hapjes, drankjes, lunch en afsluitende borrel met borrelplankje zijn inbegrepen

 

 

Wil je graag meer weten over deze training of een datum bespreken? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@missionmeprojects.nl

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op!

 

 

 

Neem ook eens een uitgebreider kijkje op deze website. Je vindt hier nog veel meer informatie, tips en inspiratie